HEJ!

Söndagen den 19/3 hade föreningen sitt årsmöte på Stallcafetrian

SE HIT!!! Nu kör vi NY B-tränare TÄVLING sponsrad av

www.hembiobutiken.se

Hembiobutikens PLATSODDSCUP!!

Har du en placering bland de 3 främsta i lopp på HALMSTAD travet med en häst på din träningslista till ett högt platsodds hos ATG före 2023-07-01 då kan du vinna ett mycket fint pris

Det högsta inrapporterade ATG-platsoddset vinner

Pris

Högsta platsodds: Samsung 65 tums TV värde 10 000kr (ev vinstskatt betalas av vinnaren)

Regler

Tidsperiod: 2023-01-01 t o m 2023-06-30

Vart: Gäller i lopp på Halmstadtravet

Vem: Alla B-tränare medlemmar i vår förening

Vinnare: Det högsta platsoddset hos ATG som inrapporterats vid placering bland de 3 första i lopp av häst som står på träningslista hos B-tränare medlem i B-tränarföreningen. Medlemskap skall vara löst innan tävlingsdagen!! Inrapport av odds skall ske senast 2023-07-02.

OBS! Vid lika högt slutodds sker lottning för att utse vinnaren

VIKTIG INFO: Man ansvarar själv att oddset blir inrapporterat till Ann-Sofie Kristiansson. Vinnare är den som rapporterat in högst platsodds tom den 30/6–2023


Officiella Intyg

Till Start

Till Start coachträff, beskrivning av dagen Inför en coachträff får deltagarna veta vilken tid hästen ska vara selad och klar i det gäststall som man hänvisats till. Nummerbrickor delas ut på plats av Till Starts projektledare, brickorna har man för att coacherna ska hålla isär hästarna så protokoll och filmklipp skickas till rätt person. Tex: Selade och klara klockan 8.00, då kommer coacherna runt till deltagarna och frågar om det är något speciellt man behöver hjälp med och om det finns speciella problem med hästen att ta hänsyn till. Här är det bra om du selar din häst som den är selad vid maxprestation, men det är inte nödvändigt att ha sulky, långvagn fungerar bra. Därefter säger dom till när man ska köra ut på banan, där kör man ett jobb efter sin egen hästs förutsättningar och coacherna står vid upploppet ihop med en person som filmar med mobilkamera. Man väljer om man vill köra själv eller ihop med någon, men bäst är om man kör ensam då coacherna kan fokusera till fullo på en häst i taget, och filmklippet blir då också mer specifikt på respektive häst. Efter att alla kört sina jobb så åker man in och gör iordning sin häst och kommer sen till det stall som coacherna håller till i för feedback, vilket stall det är får ni veta i sista mailet från projektledaren. Till stallet för feedback kommer man enskilt ihop med sin häst, där får man veta vad coacherna såg på banan, man får tips på olika förändringar som man kan tänkas göra för att förbättra möjligheterna för sin häst. Och där har man möjlighet att ställa frågor till coacherna om träningsupplägg, foder, skoning, balansering mm. Den tiden är deltagarens möjlighet att ställa specifika frågor och få bedömningar av sin häst. Så det kan vara bra att på förhand skriva ner sina funderingar och ha det som ett underlag för sig själv. Efter träffen kommer filmklipp (om vädret tillåtit att få bra filmklipp) och protokoll att skickas till deltagaren inom närmsta tiden. När du är klar med din häst så ska boxen mockas ur och oftast ska den tömmas helt, det skiljer från bana till bana så stäm av med projektledaren eller kontaktpersonen på banan.

Träningsgrupper

Vi försöker anordna träningstillfällen tillsammans med våra B-tränare. Som här en lördag i oktober, då vi blev 12 st ekipage. Roligt för både häst och kusk. Det var mycket uppskattat. 
Fälj oss på vår facebooksida  Halmstad B-tränarförening 

5 okt 2021

Vid den årliga Sprintermästarmiddagen, för oss B-tränare som ställer upp, hade vi en utlottning av en ny sele från Ladugårdsinrede. Den vanns av, den lycklige vinnaren, Hans Andersson. Välförkänt tyckte alla!!


De som har ställt upp i år i någon form är: 

Heidi och Felicia, Hasse Söderholm, Peter  Edberg,  Yngwe Wallgren, Peter Tervahauta, Hans Andersson,  Gunilla och Björn Hinterlach, Calle och Pia  Svelander,  Jonas Petersson,  Ann Sofie, Henke, Abba och Maija, Bengt, Göran och Nettan, Pernilla, Örjan Svensson, Lotta Blomdahl, Hans Petersson, Ronny, Kaj, Anders Schillström, Berra,  Fam Berggren, Micke, Catharina och Kajsa Magnusson, Magnus och Felicia Petersson.

STORT TACK till alla dessa. Utan våra medlemmar är vi ingen ting.Årets B-tränade Häst 2020 blev Wild Love som tränas av Bengt Simberg.


Den största händelsen under 2020 är 2:a platsen i SM på Åby tycker Bengt. Wild Love har under vintern varit nere i Frankrike och skördat stora framgångar men är nu tillbaka i Sverige och sin ordinarie kusk Kevin Oscarsson, som Bengt har stort förtroende för. Bengt kör snabbjobb med Wild Love var 3:e dag och det blir mycket rakbanejobb berättar han.

13 maj 2021
Årsmöte för Halmstadtravets      

B-Tränarförening

Årsmötet har i år hållits efter ett annorlunda år med ingen publik och en massa restriktioner.

Vi har ändå lyckats genomföra våra träningar och köra våra lopp. Dock inga provlopp. Vi hoppas snart komma igång med dem men det är upp till myndigheterna att tala om när detta blir av. 

Vi fick en ny ordförande i Göran Wiberg, som redan satt igång arbetet med den till hälften nya styrelsens arbete. 

Läs om vad han har att säga om vår förening under fliken blogg.

Medlemsavgiften för år 2021 fastställdes till oförändrade 200:-  och med en stödjande avgift på 100:- för t.ex. familjemedlemmar. Hoppas Ni har betalt in den, annars gör det så fort som möjligt.

Årets B-tränade häst blev Wild Love, som tränas av Bengt Simberg. Han är för närvarande i Frankrike, tillsammans med sin häst, så priset får överlämnas när han åter är i Sverige.