Ordföranden har ordet


Det är med stor glädje jag kan konstatera att medlemmarna i Halmstads B-tränarförening skördat stora framgångar under 2022.

Trots ofta begränsade resurser både i fråga om tid, ekonomiska resurser, inte sällan enklare hästmaterial, hävdar vi oss bra gentemot de stora proffsstallarna.

Vi kämpar även med stigande bränslepriser, foderpriser, stigande räntor.

Det är ett gott och härligt gäng som kämpar i med och motgång på räckan. Kamratskapen och gemenskapen är stor. Vi behöver varandra både som träningskompisar, sparringpartners till våra hästar och för stöd och erfarenhetsutbyte. Vi unnar och gratulerar våra vänner som har haft framgångar - stora som små.

Vi har fyra fantastiska banor som Håkan och Jörgen sliter med, ibland dygnet runt. Välpreparerade även för oss som kommer in på kvällen. Stort Tack till Er.

På Styrelsens önskelista för 2023 finns:

· Att ännu fler vill delta i våra roliga och nyttiga träningsgrupper

· Att fler vill engagera sig i provlopp som funktionärer och som parkeringsvakter under Sprintermästaren. Alla insatser är viktiga. Intäkten är väldigt viktig för föreningen.

Ju fler vi är desto kortare blir passen. Middagen och utlottningen av selen fram på höstkanten är belöning och en kul aktivitet

· Att vi får ännu bättre ordning och säkerhet på räckan med tydliga regler vad gäller biltrafik. Inte minst under tävlingsdagar. Vi kan inte mixa ytan där vi förflyttar våra hästekipage mellan slinga och bana med hästsläp och lastbilar. Ett förslag är bilförbud en timme före första start

· Att vi så mycket det går gynnar vår (Rosas och Jonas) travshop. Det är superviktigt att den finns och fungerar

· Att alla mockar boxar och duschar efter sig samt tömmer kärrorna. Detta är ett absolut minimikrav för att få använda anläggningen. Det finns inget surare när man kommer och behöver mocka och tömma kärror efter någon annan, innan man ens kan sätta hästen i box. Jag upplever att det blivit bättre. En hederssak helt enkelt

Stort Lycka Till i träning och tävling under 2023!!


13 maj 2021

Ordförande har ordet!

 

Vår nya ordförande, i Halmstad B-tränarförening, heter Göran Wiberg. Han vill ha en levande förening där medlemmarna ska ha roligt, samtidigt som vi ska kunna hävda oss runt om på tävlingsbanorna.

Han vill få igång olika aktiviteter som ska engagera medlemmarna. En central punkt i detta är B-tränarboden, som ska vara en naturlig samlingspunkt, där vi kan fika och ta en korv efter dagens träning eller tävling. Göran vill att vi alla ska känna oss delaktiga och få kvalitet i våra träningar.

Men det är inte styrelsen som ska göra allt detta utan det är vi medlemmar tillsammans. Föreningen består ju av oss medlemmar, avslutar Göran!